Voorbereiding Optocht 2022 van start

Wanneer de optocht op zaterdagmorgen voorbij trekt, staat het publiek al rijen dik opgesteld om de wagens te kunnen bewonderen. Bloemenwagens waar maanden aan gebouwd is en die in de laatste dagen met dahlia’s zijn beplakt. Allegorische wagens die door families of vriendengroepen in de weekenden in elkaar werden gezet en de laatste dagen mooi zijn versierd.
De vele kleinere wagens, door kinderen, soms met hulp van volwassene, zelfgegebouwd, geverfd en geplakt. Vrolijk uitgedoste loopgroepen. Veel mensen laten zich van hun meest creatieve kant zien tijdens de allegorische optocht en het publiek geniet daarvan.

De voorbereidingen voor Volksfeest 2022 zijn weer begonnen. Na twee jaar afwezigheid worden er weer wagens ontworpen en gebouwd die met dahlia’s worden beplakt, de verkleedkleren worden tevoorschijn gehaald, de muziekinstrumenten uit de koffers genomen en fietsen, skelters en andere karretjes worden versierd. Zo maken we er samen weer een gezellig feestweekend van.

Zou je hier ook aan mee willen doen? Het kan heel simpel zijn: maak iets vrolijks en kleurrijks, verzin een grappig thema en kleed je leuk aan en je kunt al meedoen. Zit je al een tijdje te twijfelen en wil je eerst meer weten over deelname aan de optocht? Ben je op zoek naar meer informatie of praktische tips? Of heb je leuke, creatieve of alternatieve ideeën hoe we de optocht nog leuker kunnen maken?

Het bestuur van Stichting Volksfeest Aalten nodigt je dan graag uit voor de Optocht Informatieavond op 11 maart a.s. Tijdens deze avond zullen ook ervaren wagenbouwers aanwezig zijn om je praktische vragen te beantwoorden en je op weg te helpen.

Aanmelden voor deze avond kan tot 8 maart via info@volksfeest-aalten.nl.
Na aanmelding ontvang je een uitnodiging met tijd en locatie.