Kinderen zorgen voor OOOH’s en AAAH’s tijdens allegorische optocht

AALTEN – In september rijdt de allegorische optocht weer door Aalten en daarbij heeft de jeugd een belangrijke rol. Thijs en Karlijn deden al twee keer mee met de Kinderparade, die onderdeel uitmaakt van de allegorische optocht. Ze vertellen hoe ze een wagen hebben gemaakt en dat het erg leuk en helemaal niet moeilijk is.
Meedoen is de kinderen met de paplepel ingegoten, want de hele familie bouwt al jaren mee bij Corsogroep 2002. “Kort na de geboorte lagen Thijs en Karlijn al tussen de dahlia’s”, vertelt vader Joost.
“Het is niet heel moeilijk om een wagentje te bouwen”, zegt Thijs resoluut, “ik zoek meestal een plaatje dat ik leuk vind. Soms is het wel een beetje moeilijk om te maken, maar dan helpt papa me even op weg. Het leukste is het werken met papier maché en de laatste dagen het bloemen plakken.”
Karlijn vertelt dat ze een keer Olaf van Frozen achter op haar fiets had gemaakt. “Ik mocht mijn Frozen jurk aan”, vertelt ze. “De laatste keer maakte ik een unicorn. Hij was wel een beetje groot, maar het was eigenlijk ook gewoon een opblaasbare unicorn. Hier moest ik wel papier maché omheen maken, want anders plakken de bloemen niet.” Thijs herinnert zich: “In 2019 maakte ik een ‘Jakoezie’. Papa had deze na de optocht op marktplaats gezet en deze was al snel weg.”
Hun vader Joost vertelt dat het belangrijk is dat kinderen die mee willen doen het leuk en simpel moeten houden. Hij tipt: “Probeer het maar te zoeken in vormen die al bestaan. Zo was de opblaasbare unicorn wel een mooie vondst. Uiteindelijk moesten we de poten iets verstevigen, maar de vorm zat er al goed in.” Hij vervolgt: “Als je bloemen wilt gebruiken dan krijg je de bloemen en de lijm gratis van de Stichting Volksfeest Aalten, maar het hoeft niet. Je mag ook een bijdrage maken zonder bloemen.”
“Een wagentje mag, maar ook daarvoor zijn alternatieven denkbaar”, geeft Joost aan, “denk bijvoorbeeld aan het versieren van je fiets of skelter. Meedoen kan al heel laagdrempelig en simpel!” Alle kinderen die meedoen krijgen een medaille als aandenken en een kleine bijdrage voor in de spaarpot.
Informatieavond
Stichting Volksfeest Aalten: “Zit je al een tijdje te twijfelen en wil je eerst meer weten over deelname aan de optocht? Ben je op zoek naar meer informatie of praktische tips? Of heb je leuke, creatieve of alternatieve ideeën hoe we de optocht nog leuker kunnen maken? Het bestuur van Stichting Volksfeest Aalten nodigt je dan graag uit voor de Optocht Informatieavond op 11 maart. Tijdens deze avond zullen ook ervaren wagenbouwers aanwezig zijn om je praktische vragen te beantwoorden en je op weg te helpen.”
Aanmelden voor deze avond kan tot 8 maart via e-mail: info@volksfeest-aalten.nl Na de aanmelding ontvangt de deelnemer een uitnodiging met tijd en locatie.