'Stichting Volksfeest ziet Sarah'

AALTEN – Het zevende artikel in de reeks over Stichting Volksfeest Aalten vertelt over hoe dit jubileum gevierd zal worden.

Aalten maakt zich op voor de viering van het 50-jarig jubileum van Stichting Volksfeest Aalten (SVA) en daar wil het bestuur alle Aaltenaren bij betrekken.

Stichting
Een stichting is voor haar inkomsten afhankelijk van giften en sponsoring. Zij heeft geen leden die jaarlijks contributie betalen, zoals bij een vereniging. Het hoofdinkomen is de pacht die de kermisexploitant betaalt en een kleine subsidie, maar daarmee kunnen niet alle kosten gedekt worden. Giften en donaties zijn daarom een belangrijke aanvulling om het programma goed te kunnen vullen.
SVA heeft als doelstelling om voor elke leeftijdscategorie een activiteit te organiseren en dit zoveel mogelijk gratis toegankelijk te houden, maar daarvoor moeten wel kosten worden gemaakt. Aalten blijkt nog de enige plaats in de regio te zijn waar men geen entree voor de tent hoeft te betalen. Het is de vraag hoe lang dit nog zo kan blijven.

Verloting
Onder het mom ‘Wie jarig is, trakteert’ wilde Stichting Volksfeest Aalten graag iets uitdelen aan de Aaltenaren, maar aangezien het budget voor een traktatie ontbreekt, heeft het bestuur een loterij opgezet. Dankzij een twintigtal Aaltense ondernemers die bereid waren een of meerdere prijzen te sponsoren, is een mooie prijzenpot samengesteld. “We zijn erg blij met de steun van de Aaltense ondernemers’ zegt secretaris Vicky Prinzen. “Niet alleen de winkeliers en horeca die nu onze loterij mogelijk hebben gemaakt, maar zeker ook al die Aaltense bedrijven die ons al jaren belangeloos ondersteunen om de traditie in stand te houden en al onze activiteiten mogelijk te maken.”
De loten kosten vijf euro per stuk en zijn vanaf vrijdag 18 augustus te koop bij Primera Aalten en bij Messink & Prinsen. Mensen die een lot van de jarige stichting kopen, maken niet alleen kans op een leuke prijs, ze steunen daarmee ook de organisatie van de kinderspelen en optochten.
De hoofdprijs is een ballonvaart voor twee personen en de tweede prijs een vakantiecadeaubon. “Er zijn in totaal 32 prijzen en slechts 1.000 loten, dus de winkans is aanzienlijk” vult de secretaris aan. De trekking zal op zaterdag 16 september vanaf 17.00 uur plaatsvinden in de tent op de Markt onder het toeziend oog van een notaris. Eenieder die een lot heeft gekocht wordt uitgenodigd bij de trekking op de Markt aanwezig te zijn en kan een eventuele prijs dan direct in ontvangst nemen.
Alle informatie en de gehele prijzenpot zijn terug te vinden op www.volksfeest-aalten.nl/loterij. Na de trekking zal hierop ook de uitslag te vinden zijn. Mensen die geen lot willen kopen, maar de stichting wel willen steunen kunnen via www.volksfeest-aalten.nl/doneer een donatie doen.

Straten versieren
De Stichting ziet Sarah en daarom worden bewoners van de kern Aalten uitgenodigd om het volksfeest weekend dit jaar nóg feestelijker te maken en hun straat of buurt van 14 tot 17 september passend te versieren. Deelnemers kunnen zich via Facebook of Instagram aanmelden door een foto te delen met #SVA50jaar. Het bestuur is zich nog aan het beraden of hier een prijsje aan gekoppeld kan worden.

Meer informatie volgt in de speciale Volksfeest krant in week 37.