'Achterhoeks Seniorenorkest zorgt voor muziek, Dokter M en Zusters voor zang'

Het vijfde artikel in de reeks over Stichting Volksfeest Aalten vertelt over de activiteiten die door de Activiteitencommissie worden georganiseerd.

Aalten maakt zich op voor de viering van het 50-jarig jubileum van Stichting Volksfeest Aalten en daar horen ook de allerkleinsten bij, net als alle Aaltense ouderen. De Activiteitencommissie heeft als taak om activiteiten te organiseren voor deze twee doelgroepen.

Zaterdagcommissie
De Activiteitencommissie heette voorheen Zaterdagcommissie en hield zich bezig met de organisatie van het Kinderbal dat destijds op de zaterdagmiddag plaatsvond na het ‘borreluurtje’. Omdat dit onderdeel enkele jaren geleden naar de vrijdagochtend is verplaatst en deels is gewijzigd, klopte de naam van deze commissie niet meer. Het bestuur zat er daarnaast mee dat er nog geen activiteit voor de senioren op het programma stond. De stichting heeft zich namelijk als doel gesteld om voor elke leeftijdsgroep iets te organiseren. Vorig jaar is hier dan verandering in gekomen en heeft de eerste Seniorenmiddag plaatsgevonden.

Seniorenmiddag 2022
Het Achterhoeks Seniorenorkest, bestaande uit veertig muzikanten, kwam de middag muzikaal begeleiden. Dokter M en de Zusters zorgden voor de afwisseling met zang. De circa 80 bezoekers hadden een gezellige middag, waarbij desgewenst ook gedanst kon worden. Enkele aanwezigen vroegen aan de organisatie of het eenmalig was, want ze zouden dit graag herhaald zien worden. De reacties uit het publiek waren erg positief, het orkest was van bijzonder goede kwaliteit. Het was een geslaagde middag en daarom heeft het bestuur besloten dit als vast onderdeel in het programma van het Volksfeest op te nemen.

Dit jaar zijn wederom het Achterhoeks Seniorenorkest en Dokter M en de Zusters uitgenodigd om de Seniorenmiddag van muziek en zang voorzien. Degenen die dit vorig jaar gemist hebben, krijgen hiermee een herkansing. Het programma zal dit jaar iets eerder beginnen en aansluitend kunnen bezoekers ‘Back to the sixties’, waarbij er ook gedanst kan worden met de seniorengroep van Dansstudio Vieberink.

Kindervoorstelling
Al decennialang is het vaste prik op de vrijdagmorgen: de theatervoorstelling voor kinderen. Voorheen gingen de kinderen vanuit de basisschool met de klas hier naartoe, nu is dat voor de jongste inwoners van Aalten bedoeld. De kindervoorstelling is gericht op de peuters en kleuters die nog te jong zijn om aan de kinderspelendeel te nemen. Met poppen en muziek weet de acteur of actrice de aandacht van de kinderen te trekken en vast te houden. Zo worden de kinderen elk jaar weer in een ander verhaal meegenomen.

Alle leeftijden

Het bestuur is van mening hiermee een mooi programma te hebben voor alle leeftijdscategorieën en hoopt dat een ieder die dat wil gezellig Volksfeest komt vieren in september. De Seniorenmiddag is op donderdag 14 september vanaf 14.30 uur. De Kindervoorstelling is op vrijdag 15 september om 10.00 uur. De locaties en andere informatie is te vinden in de speciale Volksfeestkrant die in week 37 bij deze krant verschijnt en op de website.